Houskan linnassa sijaitsee ”Helvetin portti”
          

11.2.2020

Houskan linnassa sijaitsee ”Helvetin portti”



Houska
Houskan linna

Houskan linna


Linna sijaitsee Tšekin valtiossa noin 47 kilometrin päässä Prahasta hiekkakallioisella kukkulalla. Se on aikansa parhaimmin säilyneitä linnoja. Linnan rakensi Bohemian hallitsija Ottokar II vuosina 1253–1278 hallintokeskukseksi, eikä sillä ollut puolustusmielessä merkitystä. Myöhemmin linna joutui aristokraattien käsiin ja sen omistajat vaihtuivat tiuhaan tahtiin. Vuosina 1584–1590 linna sai renessanssisen asun. Perimätiedon mukaan linna rakennettiinkin pitämään paholaiset poissa maan päältä.

Helvetin portti


Kun linnaa alettiin rakentaa, haluttiin tietää, mitä tuon suuren reiän pohjalta löytyisi. Kuolemaantuomituista vangeista valittiin vapaaehtoisia, jotka laskeutuisivat köyden avulla tutkimaan reikää ja palaisivat sitten maan päälle kertomaan löydöksistään. Vain muutama sekunti sen jälkeen, kun ensimmäinen vanki oli laskeutunut alas, syvyyksistä alkoi kuulua kauhun huuto. Kun tuo ihmisparka nostettiin köydellä ylös, huomattiin, että hän näytti ainakin 30 vuotta ikäänsä vanhemmalta. Hiukset olivat harmaat ja kasvot ryppyiset. Hän joutui mielisairaalaan, jossa hän menehtyi parin päivän kuluttua kertomatta, mitä hän oli nähnyt ja kokenut.

Linnassa on asunut okkultistisiin kokeisiin mieltynyt maagikko, ja natsien aikaan siellä tehtiin ihmiskokeita. Houska on yhä paranormaaleista ilmiöistä kiinnostuneiden matkailijoiden ykköskohteita, paikalliset pysyttelevät sieltä mieluimmin poissa.

Katso myös


Lähteet:
IS
IL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39