7 Erikoista mysteeriä joita kukaan ei nähtävästi pysty ratkaisemaan
          

13.7.2021

7 Erikoista mysteeriä joita kukaan ei nähtävästi pysty ratkaisemaan
Maailma on täynnä mysteerejä. Osa niistä on helppo ratkaista ja osa taas voi viedä ihmiskunnalta kymmeniä vuosia tai niitä ei välttämättä ikinä saada ratkaistua. Tällaisia tapauksia on historiassa monia ja ne ovat erittäin kiinnostavia, varsinkin ihmisille jotka ovat kiinnostuneita mysteereistä.Dyatlovin solan tapaus


Dyatlovin solan tapaus on yksi historiamme kiinnostavimmista tapauksista ja se on mietityttänyt asiasta kiinnostuneita jo vuosikymmenien ajan. Tämä Venäjällä (siihen aikaan Neuvostoliitossa) tapahtunut outo tapahtuma on mielenkiintoinen, mutta samaan aikaan kylmiä väreitä tuottava. Se tapahtui vuoden 1959 Helmikuussa, pohjois-Uralin alueella, Neuvostoliitossa. Uralin instituutin opiskelijaryhmä vaeltajia lähti matkalle Uralin vuorille, mutta eivät koskaan palanneet, sillä kaikki heistä kuolivat joko hypotermiaan tai fyysiseen traumaan. DB Cooper


Tämä mysteeri on tunnistamaton ihminen, jolle on annettu nimeksi DB Cooper. Hän kaappasi vuoden 1971 marraskuussa Boeing 727-matkustajalentokoneen ja vaati $200 000 lunnaita. Lunnaat saatuaan Cooper kuitenkin käytti laskuvarjoa ja katosi FBI:n ja amerikkalaisten jäljiltä. FBI piti Cooperiin liittyvän tutkimuksen auki 45 vuotta, mutta häntä ei siltikään saatu kiinni. Tämä on totta kai johtanut siihen, että Cooperista on tehty useita salaliittoteorioita. Vuonna 2021 Cooperia ei edelleenkään ole otettu kiinni, vaikka tapauksesta on aikaa jo 50 vuotta. Onkin mahdollista, että Cooper kuoli käyttäessään laskuvarjoa ja pudotessaan lentokoneesta. Lue englanninkielellä lisää DB Cooperista FBI:n verkkosivuilla.


Viiltäjä-Jack


Viiltäjä-Jack oli kuuluisa lontoolainen murhaaja, joka murhasi Lontoon köyhillä alueilla prostituoituja. Hänet tunnetaan hyvinkin raa’oista tavoista, joilla hän päätti epäonnekkaiden uhriensa päivät. Murhat olivat myöskin hyvinkin kirurgisia, joka saa useat ihmiset uskomaan, että Viiltäjä-Jack olisi mahdollisesti ollut lääkäri tai kirurgi. Tästä huolimatta yli 130 vuoden kuluttua Viiltäjä-Jackin identiteettiä ei olla vieläkään saatu selville.


Zodiac Killer


Zodiac Killer on Viiltäjä-Jackin lisäksi yksi kuuluisimmista sarjamurhaajista, joita ei olla edelleenkään saatu kiinni. Zodiac murhasi 60- ja 70-luvuilla mahdollisesti kymmeniä ihmisiä San Franciscon lahden alueella. Erikoista Zodiacissa kuitenkin on se, miten hän piti erilaisten kryptogrammien ja pulmien lähettämisestä journalisteille. On siis mahdollista, että Zodiac on tai oli hyvinkin lahjakas ja älykäs, sillä häntä ei ole vuosikymmenien tutkimuksen jälkeen edelleenkään saatu kiinni.


Wow! - Signaali


Wow! signaali oli vahva Jousimies-tähdistöstä tuleva signaali, joka kesti 72 sekuntia. Signaalissa toistui viesti “6EQUJ5” ja sen löysi astronomi nimeltä Jerry Ehman, joka käytti Ohion osavaltion yliopiston radioteleskooppia SETI-tutkimuksen tekemiseen. Signaalia pidetään yhtenä parhaista mahdollisista alien-peräisistä signaaleista. Lue lisää Wow! signaalista EarthSky:n verkkosivuilla.


Area 51


Area 51 on kuuluisa yhdysvaltalainen tukikohta, joka on noussut suosioon suurien salaliittoteorioiden ansiosta. Näille salaliittoteorioille on kuitenkin hyvä syy, sillä lähes kukaan ei tiedä, mitä tällä erikoisella alueella keskellä Nevadalaista aavikkoa tehdään. Monet uskovat, että alueella pidetään UFOja, sekä tehdään niihin liittyvää tutkimusta. Kiinnostus tätä mielenkiintoista aluetta kohtaan nousi niin korkeaksi vuonna 2019, että alueelle järjestettiin tapahtuma nimeltä “Raid Area 51”. Kukaan ei kuitenkaan mennyt alueen sisälle ja alueella järjestettiin sen sijaan konsertteja. Tämän tapahtuman kaltaista hauskanpitoa löytyy myös sivustolta boost, josta löydät parhaita kolikkopelejä.


Bermudan kolmio


Bermudan kolmio on huonoista syistä kuuluisa alue, jossa monet lentokoneet ja laivat ovat aikojen saatossa kadonneet. Syitä tälle voi olla useita ja osa luonnollisia, mutta näitä lentokoneita ja aluksia ei olla ikinä löydetty, joka nostaa ihmisten kiinnostusta tätä salamyhkäistä aluetta kohtaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39