Pentagon antaa pian uuden raportin ufohavainnoistansa
          

8.6.2021

Pentagon antaa pian uuden raportin ufohavainnoistansa



UFO Pentagon

Yhdysvalloissa poliitikot ja virkamiehet ovat alkaneet puhua julkisesti tunnistamattomista lentävistä esineistä. Washingtonissa yltyvä ufokuume johtuu uudesta raportista, jossa arvioidaan laivaston työntekijöiden ufohavaintoja 2000-luvulta.



Yhdysvaltojen laivasto myöntää: UFO-videot ovat aitoja



Järjestelmäaliupseeri Gary Voorhis polttaa savuketta ohjusristeilijä USS Princetonilla. On marraskuu 2004. Yhdysvaltain laivaston tukialusryhmä harjoittelee Kalifornian rannikon edustalla.

Tupakkatauolla Voorhisin työkaveri avautuu hänelle ongelmasta: Laivan tutkan näyttöön piirtyy jatkuvasti viivoja tunnistamattomien esineiden lentoradoista.

Miehet alkavat selvittää erilaisia virhemahdollisuuksia. Voorhis on mukana käynnistämässä tietokoneita uudelleen. Tutkajäljet ilmestyvät kuitenkin yhä uudestaan, päivien ajan.

– Me vain seurasimme niitä, koska ne eivät lentäneet meitä kohti, Voorhis kertoo Ylelle kotoaan Floridasta.

Voorhisin mukaan lentävät esineet näyttivät pysyttelevän sen verran kaukana ydinkäyttöisestä USS Nimitz -lentotukialuksesta ja muista laivoista, ettei niitä pidetty uhkana tukialusryhmälle.

Voorhis kertoo, että hän näki yhden tutkassa havaituista tunnistamattomista esineistä myös kiikareilla.

Voorhisin mukaan liikkuva piste olisi periaatteessa voinut olla mitä tahansa, mutta sitten se ampaisi suoraan ylös. Poikkeuksellinen liike jäi kaihertamaan. Hän kertoo varmistaneensa, että sama liikerata näkyi myös laivan tutkassa.

Ihmiset ovat nähneet omituisia ilmiöitä taivaalla maailman sivu, mutta vieraan sivilisaation olemassaolosta tai kyläilystä ei ole tieteellistä näyttöä.

Siksi ufohavaintoja pidettiin kiusallisina myös merisotilaiden keskuudessa. Voorhisin mukaan ufohavainnoista ei tehty numeroa, sillä kukaan ei halunnut joutua naurunalaiseksi.

– Tähän liittyy stigma. Kukapa haluaisi olla ufoja jahtaava komentaja, sillä ura olisi loppunut siihen, Voorhis sanoo.

Voorhis ei ole enää laivaston palveluksessa eikä ole allekirjoittanut vaitiololupausta ufohavaintoihin liittyen. Voorhis on kertonut kokemuksistaan (siirryt toiseen palveluun) aiemminkin, ja uskoo, että nykyisin ufohavainnoille ei enää naureskella entiseen malliin.

Kevään mittaan ufohavaintojen aiheuttama häpeä on hellittänyt (siirryt toiseen palveluun), sillä Yhdysvalloissa yhä useammat poliitikot ja virkamiehet ovat alkaneet puhua julkisesti tunnistamattomista lentävistä esineistä. Vitsi on alettu ottaa vakavasti (siirryt toiseen palveluun).

Entinen edustajainhuoneen jäsen ja tiedustelujohtajana toiminut John Ratcliffe kertoi maaliskuussa (siirryt toiseen palveluun), että viranomaisilla on paljon enemmän ufohavaintoja kuin mitä julkisuudessa on kerrottu. Monia niistä on hänen mukaansa "vaikea selittää" ja niitä on dokumentoitu myös satelliittien avulla.

Keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja John Brennan puolestaan on spekuloinut (siirryt toiseen palveluun) vieraan elämänmuodon mahdollisuudesta joidenkin ufohavaintojen taustalla.

Myös entinen presidentti Barack Obama on kysyttäessä ottanut kantaa (siirryt toiseen palveluun) ufohavaintoihin.

– On totta, ja sanon tämän tosissani, että on olemassa videomateriaalia ja dokumentteja taivaalla olevista esineistä, emmekä tiedä tarkalleen, mitä ne ovat, Obama sanoi CBS-TV-yhtiön The Late Late Show with James Corden -talkshow-ohjelmassa toukokuussa.

Washingtonissa yltyvä ufokuume johtuu uudesta raportista, jossa arvioidaan Voorhisin ja laivaston muiden työntekijöiden ufohavaintoja (siirryt toiseen palveluun) 2000-luvulta.

Yhdysvaltain puolustusministeriö ja tiedustelujohtaja luovuttavat raportin kongressille pian, ehkä jo tänään tiistaina.

Tarkoitus on summata, mitä Yhdysvaltain viranomaiset tietävät ufoista. Raportin on ennakoitu olevan osittain julkinen ja osittain salainen. Se perustuu yli 120 tapaukseen, mutta sen ei odoteta paljastavan olennaisesti uusia tietoja ufohavaintojen aiheuttajista.

Virkamiehet ovat vuotaneet raportin tietoja etukäteen New York Timesille (siirryt toiseen palveluun), Washington Postille (siirryt toiseen palveluun) ja CNN:lle (siirryt toiseen palveluun). Näiden mukaan Yhdysvallat ei ole löytänyt todisteita siitä, että havaitut ufot olisivat toisen sivilisaation avaruusaluksia.

Toisaalta sitä mahdollisuutta ei raportin mukaan voi sulkea pois, sillä viranomaiset eivät ole osanneet selittää osaa ufohavainnoista.

Vuodettujen tietojen perusteella raportissa on yksi uusi johtopäätös: Valtaosaa ufohavainnoista ei voida selittää sillä, että kyse olisi mistään uudesta ja salaisesta amerikkalaisesta tekniikasta.

Niinpä raportissa tuodaan esiin mahdollisuus, että Kiina tai Venäjä olisivat voineet kehittää jotain Yhdysvalloille täysin tuntematonta tekniikkaa, joka saattaisi olla maalle myös turvallisuusuhka.

Viittaus Kiinaan ja Venäjään on hyvin häiritsevä, koska niiden käsissä Yhdysvaltoja etevämpi huipputekniikka olisi vakava turvallisuusriski.

Näin sanoo Nick Pope, eläkkeellä oleva Britannian puolustusministeriön virkamies, joka arvioi uforaportista vuodettuja tietoja.

– Kaikki kuvittelevat olevansa ykkösiä, erityisesti Yhdysvallat, mutta olisi ylimielistä kuvitella, ettei muilla mailla olisi kykyä teknologisiin läpimurtoihin, Pope sanoo.

Popen tehtävänä oli 1990-luvulla selvittää Britannian asevoimien havaintoja tunnistamattomista lentävistä esineistä. Hän antaa Ylelle haastattelun etänä kotoaan Arizonasta.

– Oli kyse sitten Kiinasta, Venäjästä tai jostain maapallon ulkopuolisesta, meidän on opittava tästä lisää nopeasti, koska ne ovat meidän ilmatilassamme, Pope sanoo.

Turvallisuuden takia myös USS Princetonin tutkahavaintojen aiheuttajaa lähdettiin aikoinaan tutkimaan lähemmin.

Tunnistustehtävä annettiin kahdelle kaksipaikkaiselle F/A-18F Super Hornet -hävittäjälle, jotka lähtivät ilmaan USS Nimitz -lentotukialukselta.

Lentäjät kertoivat (siirryt toiseen palveluun) kohdanneensa oman koneensa kokoisen vaalean esineen, joka näytti reagoivan toisen koneen liikkeisiin (siirryt toiseen palveluun), mutta liikkui paljon Hornet-koneita nopeammin.

Lentäjät ovat kuvailleet (siirryt toiseen palveluun) esinettä Tic Tac -pastillin muotoiseksi. He kertovat seuranneensa sitä viitisen minuuttia.

Seuraavan Hornetin lennolle varustukseen lisättiin kamera, joka tallensi sekä tavallista videokuvaa että lämpösäteilyä havainnollistavaa infrapunakuvaa.

Lentäjä Chad Underwoodin 14.11.2004 kuvaama niin sanottu Flir-video julkaistiin amerikkalaisella keskustelufoorumilla ensimmäisen kerran vuonna 2007 (siirryt toiseen palveluun), mutta se tuli laajemmin tunnetuksi vasta kun New York Times julkaisi sen (siirryt toiseen palveluun) kymmenen vuotta myöhemmin.

Lue koko juttu Yle.fi - Pentagon antaa pian uuden raportin ufohavainnoista – "Jotain hyvin omituista on tapahtumassa", kertoo laivaston silminnäkijä

Lue myös:




Lähde:
Yle.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39