Mysteeriviihde - Mikä ajaa meidät tuntemattoman pariin?
          

26.11.2020

Mysteeriviihde - Mikä ajaa meidät tuntemattoman pariin?

Mysteeriviihde ja erilaiset ratkaisemattomat mysteerit ovat keränneet viime vuosina suuresti lisää faneja, kun mielenkiintoiset tapaukset ja tarinat saavuttavat suuremman yleisön kuin koskaan aiemmin. Mysteeriviihteestä onkin tullut erittäin suosittua ja sitä on monissa eri muodoissa, kuten videopeleinä, elokuvina, sarjoina tai jopa animaatiosarjoina.

Ihmisen luontainen uteliaisuus

Ihmiset ovat luonnollisesti hyvinkin uteliaita ja erittäin kiinnostuneita heidän ympäristöistä ja kaikesta erikoisesta. Mysteerit ovat täydellinen tapa tuoda ihmisen luontainen uteliaisuus esille. Mysteeriviihteessä on mitä erikoisempia tarinoita ja ratkaisemattomia mysteerejä, jotka luovat ihmiselle suuren määrän kiinnostusta, jonka harva muu asia luo. Luonnollinen uteliaisuus aiheuttaa sen, että ihminen haluaa tietää kaiken mahdollisen asiasta, joka mieleen juolahtaa. Mysteeriä tutkiessa tai seuratessa esimerkiksi elokuvan muodossa ihminen voi spekuloida mahdollisia syitä tapahtuneille mysteereille, sekä eläytyä maailmaan, jossa tapahtuu mielenkiintoisempia asioita, kuin usein oikeassa elämässä.

Mielenkiintoiset tarinat

Ihmiset pitävät myös mielenkiintoisista tarinoista, jotka luovat heille olon, että olisivat peräti jopa toisessa maailmassa. Mysteeriviihteessä kerrotut tarinat ovat erittäin luovia ja sisältävät suuren määrän mielikuvitusta ja laadukasta kirjoitusta, jotta ihminen voi kunnolla eläytyä tarinan tapahtumiin ja maailmaan. Ihminen voi mysteerikirjaa lukiessa esimerkiksi olla niin eläytynyt tarinaan, että ei halua tehdä muita asioita oikeassa elämässä. Ihmiset pitävät luonnollisesti siis hyvin kirjoitetuista, luovista tarinoista, jotka sisältävät suuren määrän mysteerejä ja kummallisia tapahtumia. Tämän takia ihmiset haluavat katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja katsoa sarjoja, jotka sisältävät erilaisia mysteerejä. Lue lisää parhaista mysteerikirjoista Reedsyn verkkosivuilla.

Kiinnostus mysteeriviihteen aiheisiin

Mysteeriviihteessä käsitellään monenlaisia aiheita, joista ihminen saattaa olla hyvinkin kiinnostunut. Näitä aiheita ovat esimerkiksi rikollisuus ja usein murhamysteerit, katoamismysteerit ja ns. paranormaalit tapahtumat, eli esimerkiksi haamut tai kummitukset. Ihmisen kiinnostus näihin aiheisiin voi johtua useista erilaisista tekijöistä. Yksi yleisimmistä on tietenkin ihmisen uteliaisuus asioihin, joita hän ei yleensä jokapäiväisessä elämässä näe. Ihmiset hyvinkin harvoin joutuvat osaksi murhamysteeriä oikeassa elämässä, joten he ovat kiinnostuneet tapahtumista fiktionaalisesti. Toinen voi olla yleinen kiinnostus erilaista rikollisuutta kohtaan ja luontainen uteliaisuus niiden metodeja, yms. kohtaan. Ihmiset ovat usein luonnollisesti kiinnostuneita rikoksista ja varsinkin niiden tekijöistä, sillä heidän psykologiset ominaisuudet ovat hyvinkin harvinaisia keskivertoiseen populaatioon nähden. Tästä syystä esimerkiksi sarjamurhaajat ovat hyvinkin suosittu aihe mysteeriviihteessä, sillä ihmiset pitävät heidän psyykkeen analysoimisesta. Tällaisissa mysteereissä voi myös esimerkiksi pohtia tehdyn rikoksen etiikkaa ja moraalisuutta ja sitä, mikä ajoi ihmisen tekemään jotain näinkin pahaa esimerkiksi toiselle ihmiselle tai joissakin tapauksissa eläimille. Kaikki tämä kiinnostus on ihmiselle täysin luontaista ja voidaan selittää ihmisen psykologian ja jopa genetiikan avulla, joka on periytynyt sukupolvelta toiselle. Mysteerejä ja hauskanpitoa löytyy myös sivustolta Netti, josta löydät parhaat kasinopelit.

Älyllinen kiinnostus mysteerejä kohtaan

Monet ihmiset rakastavat erilaisia pulmia ja asioita, jotka saavat ihmisen ajattelemaan asioita loogisesti ja analysoimaan erilaisia yksityiskohtia, jotka niissä tulevat esille. Mysteerit ovat tälle täydellisiä, sillä ne nostavat ihmisen kiinnostusta niin korkealle, että hän voi haluta alkaa itse analysoimaan esimerkiksi elokuvan mysteerin tapahtumia ja pohtimaan niiden syitä ja mihin ne tulevat johtamaan. Mysteerien ratkaiseminen vaatii siis paljon loogista ja deduktiivista ajattelua ja useat erilaisten pulmapelien harrastajat pitävät mysteeriviihteestä juuri tämän syyn vuoksi. Lue lisää älyllisistä mysteerikirjoista Goodreadsin verkkosivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39