Cicada 3301
          

2.3.2017

Cicada 3301
Cicada 3301 on salaperäinen järjestö, joka on kuudesti julkaissut monimutkaisia koodiarvoituksia ja lisättyyn todellisuuteen perustuvia pelejä.

Ensimmäinen arvoitus julkaistiin 4. tammikuuta 2012 4chan -sivustolla. Kuvatiedostoon oli kätketty linkki, joka johti yhä monimutkaisempiin tehtäviin. Toinen kierros alkoi vuotta myöhemmin 4. tammikuuta 2013 ja kolmas kierros Twitterin kautta 4. tammikuuta 2014. Kolmannen vuoden tehtävää ei tiettävästi koskaan ratkaistu ja seuraavana vuonna uutta tehtävää ei enää julkaistu. Vuonna 2016 järjestön Twitter-tilillä kuitenkin jaettiin kehotus jatkaa viime tehtävän ratkaisua.

Arvoitusten avulla oli tarkoitus rekrytoida ”älykkäitä yksilöitä”. Arvoitusten ympärillä käytettiin paljon viitteitä esoteerisiin teemoihin, mutta itse tehtävät perustuvat tietoturvaan ja kryptografiaan.

Joukko harrastelijoita, analyytikkoja, kryptografeja ja IT-osaajia on osallistunut tehtävien ratkaisemiseen, mikä on vaatinut mm. alkulukujen faktorointia ja myös fyysisten vihjeiden etsimistä useissa maissa.

Tehtävien monimutkaisuuden ja laajuuden vuoksi peliä on epäilty mm. tiedustelupalveluiden rekrytointikampanjoiksi. Ainakin NSA:n, CIA:n ja MI-6:n tiedetään käyttäneen saman tyyppisiä ongelmia etsiessään uusia työntekijöitä verkossa, mutta järjestö itse on kuitenkin kieltänyt yhteytensä valtiollisiin toimijoihin.

Lähteet:
Cicada 3301 - Wikipedia
cicada3301.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39