The Lead Masks -tapaus
          

14.2.2017

The Lead Masks -tapausThe Lead Masks Case


Tapaus: Brasilian lyijymaskit


20. elokuuta 1966 muuan nuorukainen lennätteli leijaa Niteróin lähistöllä olevalla kukkulalla, Brasiliassa. Järkytyksekseen hän löysi kuolleena kaksi pukuihin ja sadettakkeihin sonnustautunutta miestä, joiden henkilöllisyydeksi selvisi paikalliset sähköteknikot Manoel Pereira da Cruz ja Miguel José Viana. Poika juoksi nopeasti kotiin kertomaan asiasta, ja pian paikka tulvi poliiseja, toimittajia ja palomiehiä.

Miesten ruumiista tai lähimaastoista ei löydetty mitään kamppailun merkkejä, eikä kuolinsyy selvinnyt pidemmässäkään tutkimuksessa. Myrkkyjä ei löydetty (joskaan niitä ei mahdollisesti edes etsitty). Miesten vierestä tosin löytyi tyhjä vesipullo ja pari pyyhettä. Mutta todella kummallinen yksityiskohta oli miesten kasvoilla olleet lyijynaamarit. Tuollaisia lyijynaamareita käytetään radioaktiiviselta säteilyltä tai lämmöltä suojautumiseen.

Miesten läheltä löytyi pieni muistikirja, johon oli kirjoitettu näin: "Ole sovitulla paikalla 16.30. Niele kapselit 18.30. Vaikutuksen jälkeen suojaa metallit ja odota maskimerkkiä."

Lähteet:
Lead Masks Case - Wikipedia

Seuraa blogia - Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39