Kummittelua Louhisaaren kartanolinnassa
          

30.5.2021

Kummittelua Louhisaaren kartanolinnassaLouhisaaren linna - kummittelua
Lähde: Visit Naantali

Aavetarinoiden kyllästämä Louhisaaren kartanolinna


Louhisaaren linna edustaa arkkitehtuuriltaan hollantilaista myöhäisrenessanssia. Se on säilynyt ulkoiselta asultaan miltei samanlaisena kuin mitä se oli vuonna 1655, jolloin se valmistui. Linnan rakennutti Ruotsin laivastossa palvellut Herman Fleming -niminen mies, joka toimi myös Tukholman ylikäskynhaltijana ja kuningatar Kristiinan perintömaiden käskynhaltijana tämän luovuttua kruunustaan. Kuningatar Kristiinan liika avokätisyys oli heikentänyt valtion taloutta siinä määrin, että aatelien lahjoitusmaita alettiin palauttaa takaisin kruunulle. Herman Fleming oli mukana tässä toimeenpanossa ja tuli aatelien kostona syrjäytetyksi valtionvarainhoitajan tehtävästä. Fleming karkoitettiin kenraalikuvernööriksi Suomeen. Hän erosi terveydellisistä syistä virastaan ja kuoli Tukholmassa vuonna 1672.

Herman Flemingin samanniminen pojanpojanpoika suoritti linnassa mittavia kunnostus- ja muodistustöitä. Erityisesti linnan toisessa kerroksessa kiinteitä sisustuksia muutettiin rokokootyylisiksi. Tarinan mukaan tällä kartanoherralla oli niin julma ja mustasukkainen luonne, että hän lukitsi vaimonsa aina pieneen komeroon matkoille lähtiessään. Erään kerran hän oli unohtanut mainita, että vaimo rukka oli jälleen lukittuna komerossa. Flemingin vaimon kohtalo oli kauhistuttava; hän nääntyi nälkään miehensä poissa ollessa.

Selittämättömiä asioita on sittemmin havaittu linnassa: tavarat vaihtavat paikkaansa, ovet avautuvat itsestään ja ilmavirta tuntuu pyyhkäisevän lävitse. Kävijät ovat myös aistineet joissain huoneissa paksua sikarin hajua.

Louhisaaren linna kuului kolmesataa vuotta Flemingien suvulle ja yli sata vuotta Mannerheimeille. Louhisaari on myös marsalkka Mannerheimin synnyinkoti.

Myös Aavedata on tehnyt Louhisaaren kartanolinnassa tutkimustyötä. Linkki videoon.

Louhisaaren kummituskierrokset


Kartanolinnaan järjestestetään myös erikseen kummituskierroksia missä kerrotaan tarinoita, joita peruskierroksella et kuule.

Visit Naantalin sivuilta:

Suosittuja Louhisaaren kummituskierroksia järjestetään loka-marraskuussa iltojen hämärryttyä. Osittain fiktiiviset ja dramatisoidut kierrokset esittelevät Louhisaaren kartanolinnan menneiden asukkaiden traagisia kohtaloita sekä valottavat Louhisaaren synkempää historiaa.


Lähde:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39