NASA kuulennot huijausta?
          

5.7.2017

NASA kuulennot huijausta?Apollo 11

Onko kuussa käyty vai ei? Ehkä yksi kuuluisimmista salaliittoteorioista, mitä maan päällä kantaa. Onko kaikki historiankirjoissa kerrottu valetta vai täyttä totta? Mysteerien maailma ei sen pahemmin ota kantaa, mutta keräämme tähän mielenkiintoisia pointteja, jotka ovat monia ihmisiä jäänyt mietityttämään.

- Miksi kuuta tutkimaan lähetettiin vuonna 1998 miehittämätön Lunar Prospector? Tutkimus koski avaruussäteilyä, mutta luulisi, että se olisi jo tutkittu ennen kuulentoja.

Nasa hukkasi ensimmäisen kuukävelyn (15.8.2006 12:53)

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on onnistunut hukkaamaan kaikki alkuperäiset nauhoitukset ihmisen ensimmäisestä kuukävelystä. Kadonneiden nauhojen joukossa on mm. astronautti Neil Armstrongin kuuluisa lausahdus kuun kamaralla: "Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus ihmiskunnalle".

Armstrongin kuuluisa kuukävely, joka välittyi miljoonille tv-katsojille 20. heinäkuuta 1969 on on yksi lähetystaltioinneista, joita Nasa on nyt epätoivoisesti yrittänyt jäljittää jo vuoden ajan.

- Emme ole nähneet niitä pitkään aikaan. Olemme etsineet jo vuoden, mutta mitään ei ole löytynyt, myönsi Nasan tiedottaja Grey Hautaluoma eilen.

Kadonneet nauhat pitävät sisällään mm. tietoja astronauttien terveydentilasta ja kuualuksen kunnosta kuulennon aikana. Kaiken kaikkiaan hukassa on noin 700 laatikollista Apollo 11 -kuulennon tietoja.

- En olisi silti huolissani. Kaikki mitä on nauhoilla, on tallessa muodossa tai toisessa, Hautaluoma lohduttaa.

Nasan nettisivuilla on mm. nähtävissä kopioita tv-lähetyksistä. Ne ovat kuitenkin huonompilaatuisia kuin alkuperäiset magneettinauhoille tallennetut lähetykset.

Koska Nasan tekniikka ei ollut aikoinaan yhteensopiva tv-tekniikan kanssa, jouduttiin alkuperäiset lähetykset esittämään monitorilla, josta ne kuvattiin edelleen tv-kameralla.

Hautaloma sanoo, että nauhat voivat löydyttyäänkin olla esittämiskelvottomia, koska ne ovat kuluneet vuosien varrella. Ongelma on yleinen magneettisissa nauhoissa ja muussa nauhoitetussa materiaalissa.

Kuulentojen aineistoa säilyttiin ensin Yhdysvaltain kansallisarkistossa, mutta ne palautettiin Nasalle joskus 1970-luvun lopulla, Hautaluoma muistelee.

- Tutkimme nyt papereistamme, missä aineistoa viimeksi pidettiin, Hautaluoma kertoo. (IS-Reuters)


Miksi ihmeessä NASA on kadottanut alkuperäiset materiaalit? Alapuolella kenties oikea video kuuhun laskeutumisesta.
Onko koko Apollo-ohjelma huijausta ja studiossa kuvattua?


Apollo 11
Alkuperäinen kuva NASAn arkistoista.


Kuukameroissa ei ollut salamaa eli kaikki kuvat olisi ollut pakko ottaa ilman lisävaloa (salamaa tai studiovaloja). Kuvassa varjon mukaan aurinko paistaa vasemmalta yläviistosta, jolloin reppu ja astronautin selkä ei voi olla noin hyvin valaistu. Huomaatko miten oikea jalka on? Varjo ei ole lainkaan oikean muotoinen, pelkkä tikku. Sopii vain ihmetellä onko kyseessä ollut erittäin kehno kuvankäsittelijä vai mitäs.Apollo 11 Shadows


Astronautti loistaa mukavasti pimeässä varjossa. Kuva: https://www.flickr.com/photos/nasacommons/7876057948/
Yksityiskohdat näkyvät erittäin hyvin vastavaloon kuvattaessa.

"Vastavalolla saa aikaan hienon takavalon, mutta varjon puolelle kohteeseen pitää heijastaa valoa tai sitten lampuilla."


Apollo
Varjot lankeaa eri suuntiin. Ihmeellistä.


- Apollo 1 kärvähti lähtötelineisiinsä vuonna 1967 lähdön simulointitestissä ja tulipalo tappoi 3 astronauttia. Yksi heistä oli Gus Grissom, joka oli arvostellut Apollo-ohjelman puutteita ja sanoi mm. että tässä hommassa kyllä joku kohta kuolee. Sähköviasta alkanut tulipalo ei ilmeisesti ollut vahinko.

- Viestintäongelmat aluksen ja lennonjohdon välillä alkoivat heti ja Grissomin viimeiset sanat olivat: "How are we going to get to the moon when we can't talk between two buildings!", "I can't hear a thing you're saying."

- Thomas Ronald Baron, Apollo 1-lennon turvatarkastaja todisti onnettomuuden jälkeen kongressille, että Apollo-ohjelma on niin retuperällä, ettei amerikkalaiset pääse koskaan kuuhun. Hän esitti 500-sivuisen raportin havaitsemistaan puutteista. Tasan viikon kuluttua tästä hänelle perheineen sattui onnettomuus, jossa hän perheineen kuoli. Auto joutui junan alle ! Raporttia ei ole sen jälkeen näkynyt ja Apollo-ohjelmaa jatkettiin. Asia kirjattiin itsemurhaksi.

- Neuvostoliittolaiset olivat 8-0 johdossa Yhdysvaltaa vastaan kaikilla avaruusteknologian osa-alueilla 1960 alussa. Yhdysvallat eivät voineet tunnustaa, että kommunistinen Neuvostoliitto oli avaruusteknologiassa valovuosia heitä edellä. Neuvostoliittolaisilla ei ollut haluja viedä miehitettyä lentoa tappavan säteilykentän läpi kuuhun.


Apollo flag
Lipun varjo puuttuu?


Kuva isompana: https://www.flickr.com/photos/nasacommons/9460188482/

- Miksi Apollo 13 epäonnistui? Sen piti olla kolmas kuuhun laskeutunut lento, mutta lennolla tuli ongelmia: "Okay Houston, we've had a problem here!".

- Van Allenin säteilyvyöhykkeet; Sisempi vöyhyke on välillä 1 000 – 6 000 km ulompi vyöhyke 10 000 – 65 000 kilometrin korkeudessa, voimakkaimmillaan 14 500 – 19 000 kilometrissä. (Kuuhun on matkaa 384 400 km). Näissä on runsaasti avaruussäteilyä, joka ei oikein ole eduksi ihmisen hyvinvoinnille eli altistaa syöpään ja voi olla kohtalokasta nopeallakin aikataululla, mutta kukaan astronauteista ei ole koskaan sairastunut. Venäläisten avaruuteen lähettämät eläimet kuolivat näillä vyöhykkeillä.
- Kuukautta ennen ensimmäistä kuulentoa LEM-modulin (Lunar Excursion Module) koelennolla se syöksyi maahan ja tuhoutui. Se käyttäytyi holtittomasti ja Armstrong pelastautui heittoistuimella, väline oli vaikeasti hallittava ja epävakaa.

Apollo 11
Foliota, teippiä ja paljon lisää teippiä. 


- Rakettimoottori oli täysin äänetön, kun astronautti ohjasi laskeutumista kuuhun. Todellisuudessa astronautin selostusta kuuhun laskeutumisesta ei olisi voinut kuulla.

- Raketin laskeutumispaikan alla ei ole paljasta paikkaa, jonka rakettimoottori olisi puhdistanut pölystä, kraaterista puhumattakaan, jollainen sinne voimakkaan rakettimoottorin paineen takia olisi pitänyt syntyä.

- Tähdet puuttuvat apollo kuvista ja filmeistä. Juri Gagarin sanoi; tähdet ovat "tähtitieteellisen kirkkaita". Nasa ei voinut julkaista kuvia joissa tähtiä olisi näkyvillä, koska niistä helposti voisi selvittää missä kuvat on otettu, maassa vai kuussa.


Kuukivessä on c-kirjain (tämä käytäntö on tuttu Hollywoodista, jossa otoksen keskikohta (center) merkitään c-kirjaimella.


Kamerat tekevät automaattisesti "ristejä" kuvien etualalle, jos risti on kohteen takana, kyseessä on kuvaväärennös.Jalanjälkiä on, mutta pyöränjälkiä ei näy kummassakaan kuvassa ja kumi on puhki sekä lokari teipattu.Eri lähteiden mukaan kuukuvia ja filmejä tehtiin pääosin studioissa, mutta myös Area 51-alueella Nevadan autiomaassa, jossa Venäläisten vakoilusatelliittien mukaan oli tuolloin kuun kaltaisia maisemia kraatereineen. Samat kraaterit näkyvät Venäläisten satelliittien ottamissa kuvissa ja Apollon laskeutumiskuvissa. Valtaosa materiaalista tehtiin harjoittelualueella Langley Research Centerissä, Virginiassa.


Lähteet:
Wikipedia
lampuri.fi
IS uutinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39