Harmaa mies (aave)
          

11.12.2019

Harmaa mies (aave)



Harmaa mies (aave)

Harmaa mies


On legenda aaveesta, jonka ihmiset on nähnyt useasti Etelä-Carolinassa Pawleys-saaren rannikolla. Silminnäkijöiden mukaan aave varoittaa asukkaita tulevista vakavista myrskyistä ja hurrikaaneista.

Vaikka legendasta on monia muunnelmia, useimmat sanovat, että Harmaa mies nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1822, kolme vuotta ennen kaupunginhallituksen perustamista.

Viimeisin ilmoitettu havainto tapahtui juuri ennen Firenzen hurrikaanin iskua vuonna 2018 ja aikaisemmin juuri ennen hurrikaani Hugon iskua alueelle vuonna 1989.

Historia ja legenda


Legendan mukaan Harmaa mies on nuoren miehen haamu, joka matkustaa Charlestonista nähdäkseen morsiamen. Matkalla hän ja hänen hevosensa joutuivat juoksuhiekan kaltaiselle suoalueelle, eivätkä päässeet pois. Tämä tapahtui ennen Pawleysin saarta ja mies sekä hänen hevosensa menehtyi. Hänen henkensä on siitä lähtien kulkenut lähellä olevaa rantaa etsien tyttöä, jota hän rakasti.

Hänet on kuvattu mieheksi, jolla on harmaat vaatteet, pitkä takki, pukeutuneena "merirosvoksi" ja joskus hänellä ei ole jalkoja.

Charles Joynerin mukaan legenda näyttää olevan peräisin Julian Stevenson Bolickin haamutarinoista, jotka julkaistiin vuonna 1956. Harmaa mies sai paljon huomiota heti hirmumyrsky Hugon jälkeen, kun asukkaat Jim ja Clara Moore haastateltiin televisiossa ohjelmassa "Ratkaisemattomat mysteerit". He kertoivat tarinaa miehen näkemisestä rannalla ja kuinka hän katosi heiluttaessaan. Heidän talonsa säästyi myrskyssä, kun taas naapureidensa kodit olivat vahvasti vaurioituneet.

Lähde:
Wikipedia
The Sun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39