Tunnistamattomien lentävien esineiden havaintoja tehdään yllättävän paljon
          

27.9.2022

Tunnistamattomien lentävien esineiden havaintoja tehdään yllättävän paljon
Onko maapallon ulkopuolella elämää? Tämä on yksi suurimmista mysteereistä, joita tiede ei ole onnistunut vielä tänä päivänäkään ratkaisemaan. Monelle ufot ovat vain scifi-elokuviin kuuluvaa humpuukia, toisille taas aito pelon lähde. Mutta mikä on totuus – onko ufoja olemassa? Tarkkaa vastausta meillä ei ole tähän antaa. On kuitenkin fakta, että tunnistamattomia lentäviä esineitä havaitaan melko usein ilmatilassamme. Tässä artikkelissa voit tutustua aiheeseen tarkemmin.

 

Ovatko ufohavainnot lisääntyneet?

 

Yhdysvalloissa perustettiin viime vuonna uusi työryhmä ufohavaintojen tutkimista varten. Toimeenpanevana tahona oli USA:n puolustusvoimat, ja syynä huoli lisääntyneistä oudoista havainnoista. Huolen kerrotaan syntyneen erityisesti siitä, että havaintoja on tehty asevoimien tukikohtien ja alusten läheisyydessä. 

 

Monet näistä havainnoista ovat sellaisia, että niiden selittäminen tämänhetkisellä teknologian ja fysiikan ymmärryksellämme on hankalaa. Havaitut, toistaiseksi tunnistamattomaksi jääneet esineet ovat esimerkiksi kulkeneet tuulta vastaan, kiihdyttäneet ja pysähtyneet käsittämättömillä tavoilla ja jopa hävinneet vedenpinnan alle.

 

On hyvä kuitenkin huomauttaa, että viralliset tahot eivät käytä termiä UFO (Unidentified Flying Object eli tunnistamaton lentävä esine), vaan viittaavat aiheeseen termillä UAP (Unidentified Aerial Phenomena, tunnistamaton ilmailmiö). Tutkimukset keskitetään tarkkaan rajoitettuun ja valvottuun ilmatilaan, ja niiden avulla toivotaan saatavan selityksiä mystisille ilmiöille. 

 

Kaikille ilmiöille ei vieläkään selitystä

 

Tänä kesänä Yhdysvaltain puolustusministeriö piti yhdessä sotilastiedustelun edustajien kanssa julkisen kuulemisen näistä oudoista havainnoista. Kyseessä oli ensimmäinen mahdollisia ufoja koskeva julkikuuleminen 50 vuoteen, ja siinä esiteltiin edellä mainitun työryhmän tuloksia.

 

Kun vuosina 2004–2021 tunnistamattomista lentävistä ilmiöistä oli raportoitu 144 kertaa, tämän kesäiseen kuulemiseen mennessä raportoituja tapauksia oli jo 400. Raportointien tekijöinä toimivat asevoimien lentäjät.

 

Osa havainnoista on saatu sittemmin selitettyä ja osasta ei ole saatu kerättyä riittävästi dataa tulkintaa varten. Pieni kourallinen havainnoista on kuitenkin sellaisia, joista dataa on kerätty riittävästi, mutta selitystä ei ole silti löytynyt.

 

Kuulemisessa kuitenkin painotettiin, että mikään tutkimusryhmän työssä ei varsinaisesti viittaa maan ulkopuoliseen elämään. Asiantuntijat eivät silti lähde sulkemaan pois tätä mahdollisuutta.

 

Ufot inspiroivat niin TV- kuin pelituotantoa

 

Maapallon ulkopuolinen elämä on yksi eniten mielikuvitusta kutkuttavista mysteereistä. Siksi se on inspiroinut niin elokuvatuottajia, tv-sarjojen kirjoittajia kuin nettipelien suunnittelijoitakin. Sillä välin, kun odottelemme lisää tietoa mahdollisista muukalaisista, on ufotunnelmasta mahdollista nauttia monella tapaa.

 

Kolikkopeleissä ufoja kuhisee esimerkiksi Invaders Megaways- ja Mars Attacks -peleissä. Kumpaakin näistä pääsee kokeilemaan ilmaiseksi esimerkiksi LeoVegasilla. Voit pelata niitä maksuttomana demoversiona – kuten kaikkia muitakin sivuston pelejä, kattava LeoVegas Livekasino pois lukien.

 

Katsomisen arvoisiin ufoaiheisiin elokuviin taas lukeutuvat ehdottomasti ainakin nämä:

 

● Klassikko Alien – Kahdeksas matkustaja (1979)

 

● Animaatioelokuva WALL-E (2008)

 

● Ufoleffojen pelot kiteyttävä Extinction (2018)

 

● Leffasarja Transformers (2007–).

 

Myös TV-sarjojen puolelta löytyy paljon kiinnostavaa katseltavaa. Suoratoistopalveluista löytyy lukuisia scifi-sarjoja, jotka tempaavat mukaansa, esimerkiksi Lost in Space ja Colony näin muutamia mainitaksemme. Ne jättävät mieleen kuumottavan ajatuksen – mitä jos tämä olisi oikeasti totta? 

 

Lopuksi

 

Olipa syy tunnistamattomiin lentäviin ilmiöihin mikä hyvänsä, on sen selvittäminen monestakin syystä tärkeää. Ensinnäkin jos maan ulkopuolista elämää todella on, puolustusvoimien on hyvä olla siitä tietoinen. 

 

Toiseksikin mikä tahansa ilmatilassa nopeasti liikkuva esine voi aiheuttaa isoja riskejä lentoliikenteelle. On siis jo lentoturvallisuuden kannalta oleellista, että kaikki lentoreiteillä kulkevat alukset voidaan tunnistaa.

 

Ehkäpä jatkuva datan kerääminen tulee tuomaan tuloksia lähivuosina ja saamme tietää lisää tästä ikiaikaisesta mieliämme kutkuttavasta mysteeristä. Siihen saakka voimme antaa mielikuvituksen lentää ja nauttia ufojen inspiroimasta viihteestä sekä seurata uusimpia tutkimuksia aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39