Mitä onnellisuus on ja mistä se koostuu?
          

1.1.2021

Mitä onnellisuus on ja mistä se koostuu?

Mitä onnellisuus on ja mistä se koostuu?

Vuosittain tehdään erilaisia onnellisuustutkimuksia, jossa kartoitetaan elämänlaatua maittain. Bruttokansantuotteen kasvulla ja tulonjaon tasaisuudella näyttäisi tutkimusten perusteella olevan vaikutusta onnellisuuteen. Tutkimuksissa on havaittu, että mitä rikkaampi maa, sitä onnellisempia ihmiset ovat, mutta vain tiettyyn rajaan asti. On hyvin ymmärrettävää, että jokapäiväinen epävarmuus taloudesta lisää stressiä, kun taas vakaa talous lisää elämänlaatua ja onnellisuutta. Sanotaan, että raha ei tuo onnellisuutta, mutta helpottaa elämää. Raha on toki vain yksi osatekijä, mikä vaikuttaa elämänlaatuun. Toiset tyytyvät vähempään, toisille mikään ei meinaa riittää.

Useinmiten kun kysytään, mitä ihminen pitää elämässä tärkeimpänä asiana, kuulee vastaukseksi terveyden. Tänäpäivänä elämänlaatua haetaan yhä useammin erillaisista rentoutusmenetelmistä mm. joogasta, paastosta, meditaatiosta, jotka tuovat hyvänolon tunnetta. Myös ruokavalioon ja veden laatuun kiinnitetään nykyään enemmän huomiota.

Mistä voin löytää onnellisuuden?

Kysymyksen voisi viedä hieman pidemmälle ja kysyä, mikä tuottaa minulle mielihyvää, joka ei hetkessä katoa? Joidenkin mielestä onnellisuus löytyy aivan pienistä arkisista asioista. Esimerkkinä joku voi saada mielihyvää avatessa tuntemattomalle kaupan oven tai antamalla kadulla ohikulkevalle lämpimän hymyn tai kiitoksen sanominen aina kun siihen on syytä. Toisin sanoen onnellisuuden voi löytää ystävällisyydestä. On hyvin todennäköistä, että jokainen meistä osaa olla toisillemme monella eri tavalla ystävällisiä. Antamalla jotakin kaunista, se palaa takaisin moninkertaisena, ainakin sydämeemme.

Monet ovat onnellisuutta etsineet, mutta kuinka moni on sen todellisuudessa löytänyt, oletko sinä yksi heistä?

”Onnellisuus on elämän päämäärä, ja niin kauan kuin yksilö pyrkii hyvyyteen, hyvät teot seuraavat itsestään tästä kamppailusta, tehden yksilöstä hyveellisen ja siten onnellisen.” -Aristoteles 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39