Salaliittoteoria - Kemikaalivanat
          

1.9.2017

Salaliittoteoria - Kemikaalivanat



Aircraft dropping lines in sky


Käsitykset lentokoneiden ilmaan suihkuttamista kemikaalivanoista ovat salaliittoteorioita, joiden mukaan jokin taho tarkoituksella ja salassa levittää huomattavia määriä kemikaaleja ilmakehään tarkoituksenaan muokata ilmastoa ja aiheuttaa väestölle terveysongelmia.

Ilmatieteen laitos koordinoi Suomen Akatemian FICCA-ohjelmaan kuuluvaa COOL-projektia, jonka tarkoituksena on verrata stratosfääriin levitettävän aerosolin vaikutuksia mustan noen päästövähennyksiin ja merialueiden pilvien pisarakoon pienentämiseen merivedestä saatavien tiivistymisydinten avulla.

Amerikassa rikkidioksidin suihkuttamista yläilmakehään on ollut suunnitteilla jo jonkin aikaa, ja joidenkin mukaan se olisi kaikista kustannustehokkain ratkaisu viilentää ilmastoa. Ilmassa leijuvat rikkidioksidihiukkaset voisivat heijastaa auringon säteitä takaisin avaruuteen, ja näin maapallo altistuisi pienemmälle valomäärälle, ja höyrystyminen hidastuisi.

Kemikaalivanoja ei tule sekoittaa tiivistymisvanoihin, jotka muodostuvat lentokoneiden pakokaasujen sisältämän vesihöyryn jäähtyessä. Normaalisti tiivistymisvana taas jäätyy näkymättömäksi, kuten auton pakokaasu talvella.

Patentti kertoo, että alumiinioksidin levittäminen on ilmastonmuokkauksen keino, jolla ilmastonmuutosta voidaan hillitä: alumiinioksidia voidaan lisätä normaalien reittikoneiden polttoaineeseen, sillä sen sulamispiste on niin suuri.





Suomeksi tekstitetty versio elokuvasta What in the World Are They Spraying.


Lähteet:
Kemikaalivana - Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39