Mothman - koimies
          

7.2.2017

Mothman - koimiesMothman koimies


Salaperäinen olento MothmanVuosina 1966-1967 ilmestyi aavemmainen olento yli sadalle ihmiselle Point Pleasantin alueella Länsi-Virginiassa, Yhdysvalloissa. Salaperäiselle olennolle annettiin nimi Mothman eli suomeksi koimies.

Eroavaisuuksia olennon kuvauksissa on ollut, mutta jokainen silminnäkijä on kuvaillut mothmanin olleen noin kaksi metriä pitkä ja muistuttavan ihmistä, jolla oli selässä valtavat siivet. Mothmanin kerrotaan kyenneen liikkumaan kävellen että lentän.

Joidenkin silminnäkijöiden mukaan olento muistutti muodoltaan ylisuurta pöllöä. Olennolla ei ollut selkeästi erottuvaa kaulaa eikä päätä. Suuren koon ja siipien lisäksi kaikki olennon havainneet raportoivat suurista, ihmeellisistä silmistä, jotka hehkuivat kirkkaanpunaista valoa. Lentäessään olennon on sanottu päästäneen kirkuvaa ääntä. Yksi silminnäkijöistä kuvasi ääntä naisen huudoksi.

Yhden ensimmäisistä Mothmania koskevista havainnoista teki autoajelulla illalla 15.11.1966 ollut neljän nuoren ryhmä, jonka auton perään olio oli heidän kertomansa mukaan lähtenyt pysyen vaivattomasti sen kintereillä, vaikka he ajoivat niin kovaa kuin vain pääsivät lähimmälle poliisiasemalle. Nuoret tuntuivat olevan niin aidosti kauhuissaan, että poliisit uskoivat heitä ja lähtivät tutkimaan hylättyä varastoaluetta, jolla nuoret olivat olion kohdanneet. Mitään ei kuitenkaan löytynyt. Tämän jälkeen ilmoituksia olennosta alkoi tulla tuhkatiheään, samoin kertomuksia ufohavainnoista, merkillisistä tietoliikenneongelmista, kuten radioitten ja radiopuhelimien äkillisistä, selittämättömistä äänihäiriöistä ja niin edelleen.

Monet olennon nähneistä ihmisistä raportoivat oudoista, mustiin pukeutuneista miehistä. Miehet tulivat soittelemaan ovikelloa outoihin vuorokauden aikoihin ja kyselivät heiltä olennosta ja muistakin asioista.

Olennon väitetyt havainnot jatkuivat hitaasti laantuen noin vuoden ajan. 15. joulukuuta 1967 Ohio-joen ylitse johtava Silver Bridge -silta yllättäen petti ja romahti liian raskaassa kuormituksessa ruuhkaliikenteen aikana surmaten 46 ihmistä. Monet pitivät tätä onnettomuutta Mothmanin aiheuttamana tai uskoivat, että olennon havainto-aalto liitännäisilmiöineen oli jonkinlainen mystinen varoitus tulevasta katastrofista. Tähän tapaukseen Mothman-havainnot joka tapauksessa loppuivat joksikin aikaa.

Kuten yleensä Mothmanille yritettiin löytää luonnollisia selityksiä. Monet aiheeseen skeptisemmin suhtautuvat arvelevat, että kyseessä on saattanut olla esimerkiksi hietakurki, joka olisi suunnilleen Mothmanin kokoinen ja joka on noilla alueilla erittäin yleinen lintu. "Punaiset sïlmät" selitettäisiin tässä tapauksessa hietakurjen pään punaisiksi täpliksi. Vuonna 1967 kaksi poikaa löysi lisäksi suuren korppikotkan ruumiin.

Mielenkiintoisen aiheesta tekee se, että kuumimmat havainnot ovat tehty vuosina 1966-67 ja suurinpiirtein samalla alueella. Oliko tuolloin taivaalla lentävä "olio" lintu vai oikeasti karmivan näköinen "koimies"?

Lähteet:
Kaaro, Jani: Kaiken oudon ensyklopedia, s. 283. Helsinki: BTJ Finland, 2009
Wikipedia - Mothman
Seuraa blogia - Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Pörssikurssit  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39